Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Arabskými zeměmi bych se určitě neřídila: pokud aplikovali vakcínu určenou dospělým, u nichž se zčásti projevují i závažné nežádoucí účinky (a nyní pro menší děti se určila jen třetina dávky), pak jde o hazard s lidským zdravím. Ano, studovala bych přístupy skandináv. zemí, kdy lze např. kombinovat odvážnější Švédsko s opatrnějším Dánskem. Loni jsem covid-19 odmítala brát jako "chřipečku", dnes je ale výzkum dál: odolnějším jedinců SARS 2 nepůsobí zdravotní problémy vyžadující lékaře, opatrní musí zůstat ti s méně fungujícím imunit. systémem, hlavní věcí by měla být kontrola správnosti celkové péče v sociál. ústavech (ale neočkovat proti vůli dotyčných osob, i vakcinace části z nich může uškodit, jejich křehký organismus vždy nevydrží vedl. účinky, s nimiž se vypořádají ti odolnější). Většina společnosti může žít docela normálně, jen ještě chvíli opatrněji. Přiklonila jsem se k britským odborníkům, kteří přesvědčili politiky, že s virem lze normálně žít, byť opatrněji, půjde o jednu z horších chřipek - pro oslabenější. Nejde ho potlačit očkováním, příliš mnoho očkovaných se nakazí, proto UK uvolnila život společnosti, podobně i Skandinávie, nyní se řeší různými způsoby lokality, v nichž by mohl vzniknout tlak na nemocnice. Nikoli jen kvůli covidu, ale také kvůli jiným respirač. virům či zhoršování různých nemocí, k čemuž dochází zvláště od podzimu do jara.

2 0
možnosti
VB

Zčásti za to nemusí vinen covid-19, zčásti se může promítnout různá celková péče v sociál. ústavech, vč. rozdíl. podmínek bydlení zdravotně postižených (chudičké stísněné podmínky), nízká informovanost občanů kvůli nekomunikaci a nesympatičnosti MZ ČR - vědět, kdy a jak si mýt ruce, jak stačí někdy držet jen mírný odstup od druhých, někdy si radši vzít roušku, ale správně s ní zacházet, nechodit mezi lidi s příznaky, nezdržovat se dlouho v nevětraném obchodu apod. V ústavech je důležitý správný úklid, dezinfekce, větrání (ale bez ohrožení obyvatel průvanem), eliminace chřipek i jiných virů, nejde jen o covid. Hlavně je důležité předcházet zhoršování zdravot. stavu lidí trpících vážnými nemocemi, pak už stačí chytit RS virus, zaměnit ho za covid - a člověk se ocitá na JIP.

3 0
možnosti
Foto

Z nějaké části určitě.

Otázkou je, z jak velké části.

A také jakou metodikou velikost těch částí měřit.

0 0
možnosti
GH

G65e66o77r61g85e 71H30o96l85y

28. 11. 2021 19:26

https://www.foxnews.com/live-news/omicron-israel-border-coronavirus-variant ...i Israel ma ted strach (a je tak hodne naockovan proti Covid-19)

0 0
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik