Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Pálko,

nejsem z těch, kteří nepomohou, je li někdo v nouzi. Jsem si vědom, že tito lidé jsou v nelehké situaci, ale bylo to většinou jejich rozhodnutí, jít za lepším.

Měli bychom však mít na vědomí, že drtivá většina těchto lidí je z úplně jiného kulturního okruhu a letité zkušenosti západní Evropy napovídají, že jejich snaha, přizpůsobit se novému domovu, je mizivá.

Co z toho vyplývá, je nepřehlédnutelné, pokud navštívíte Německo, Švédsko, či Francii.

V posledních dnech bylo publikováno několik zpráv o napadání žen ve Francii mladými muži, kterým se nelíbilo jejich oblečení. Rodilí Francouzi to jistě nebyli, ti jsou k ženám galantní a dovedou ocenit jejich půvaby. Že to byli muži původem z právě z končin, odkud je většina běženců, se taktně mlčí.

PROČ???

Evropa není nafukovací, nelze sem brát každého, kdo sem chce. Je třeba se zamyslet, zda ještě má Evropa v tomto směru vše pod kontrolou a začít realisticky uvažovat o možných následcích pro budoucnost.

Humanismus je krásný a ušlechtilý, ale má i své meze.

72 0
možnosti
MP

Pane Matuško, jistě máte v mnohém pravdu, souhlasím.Ale existují státy a velmi vyspělé státy, Amerika, Kanada a jiné, kde soužití z hlediska etnicity je možné.Můj článek ale, se především zabýval oněmi sirotky, které by naše rodiny byly ochotny příjmout, dát jim základ středoevrpského vnímání světa a pomoci jim. Nestalo se.

2 8
možnosti
PT

P34e93t95r 34T16o42m53e30k

26. 9. 2020 18:22

Ve Francii, na místě, kde byla redakce časopisu Charlie Hebdo se muslimové opět pokusili vraždit. Zřejmě vám to imponuje.

43 0
možnosti
JL

Ano a jednu bylo 18, takže dítě před pár lety.

11 0
možnosti
PK

Tábor si zapálili sami .Nikdo je do Řecka nezval a jen se chtějí mít dobře na účet poctivě pracujích lidi . Vemte si ty neštastné děti (alespoň jedno) domu a za rok napište .

62 0
možnosti
MN

M60i79l89a62n 13N90e41t78r22h

26. 9. 2020 18:06

Autore, klobouk dolů. Ale hnisavě zapšklí, vyděšení a zfanatizovaní Češi nepomohou ani vlastním, natož uprchlíkům, přestože od r. 1938 z Čech uprchli stovky tisíc lidí a zdaleka to nebyli jen doktoři a inženýři. Až do r. 1989 české země přijaly desítky tisíc uprchlíků a migrantů z Řecka, Indonésie, Vietnamu atd. a jejich potomci patří k nadprůměru.

2 26
možnosti
EK

Tak, na rozdíl od mnoha "západních" zemí, se u nás těší vietnamská komunita až nekritickému obdivu těch zapšklých a fanatických Čechů.

19 0
možnosti

další jouda, co asi nikdy neviděl mapu, a nedokáže pochopit, že se nám sem do Evropy polovina Afriky, Indie, Pákistánu atp. nevejde ... Z globálního pohledu jsou evropské národy tou "poslední pandou", nikoliv stamiliony afričanů a asiatů

61 1
možnosti
JL

Samozřejmě, ty lidi, co přicházejí za lepším, nezajímá, že Evropa nemůže každý rok přijmout milion uprchlíků a zájemců o život tady - dejme tomu, že ČR bude muset v době krize, jak to chce EK, přijmout 50 000 "žadatelů o azyl", můžete mi říct, kde je stát ubytuje?

6 0
možnosti
ZH

Ze srdce s vámi souhlasím. Toho vosího rojení si zas až tolik nevšímejte, to je u lidskosti normální. R^V

4 30
možnosti
MB

Kolik jich máte doma?

4 0
možnosti
DH

D70a37v78i34d 57H86o28l77e96c

26. 9. 2020 17:49

Ti zmetci si to sami podpálili a my je máme litovat? Naložit na loď a odvézt zpět do Afriky. EU by si měla uvědomit,že se Afrika a Asie do evropských zemí nevejde.

45 1
možnosti
SB

Cituji z vašeho blogu, pane autore:

"Je nám jedno, že mnohé země Unie se potýkají s vlnami přistěhovalců-máte holt smůlu, že ležíte u moře vy Italové, Malťané, Řekové, Portugalci, Španělé....

Zdroj: https://michaelpalka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757915

................................................

A reaguji podle svého názoru na to, co píšete:

Pane autore, já si nevzpomínám, že by tyto země s námi kdykoli předtím sdílely naopak výhody takové polohy.

Na rozdíl od nás mají výhodu finančních příjmů z přímořské turistiky, z provozování přístavů, z rybolovu a našly by se asi i další výhody, na které si v tuto chvíli nevzpomenu. Nikdy se s námi o ty výhody nedělily a například mně ani koutkem mysli nenapadlo, že by to měly udělat.

Ale když ty země s námi nikdy nedělily o výhody té své přímořské polohy, což opakuji, jim ani v nejmenším nevyčítám a považuji tro za přirozené, tak proč bychom my nyní měli nést s nimi ty nevýhody?

Buď se dělíme jak o výhody, tak i o nevýhody, nebo si jedeme každý na svém písečku.

49 1
možnosti
DV

D91a97n 29V83l79k

26. 9. 2020 17:48

Nenapsal bych to lépe. :-)

3 3
možnosti
ZS

Tady jsem si dávala obzvlášť velkej pozor, abych místo na diskuzi neklikla omylem na karmu.

I po pěti letech zkušeností s tím, co se sem táhne napsat tuhle upocenou agitku, to chce fakt velkého rozumbradu!

43 1
možnosti
DV

D32a47n 18V55l60k

26. 9. 2020 17:39

Co jste velkého dokázal Vy, pane autore? Kolikrát jste byl - řekněme na Mikuláše - v děcáku u našich sirotků? Jednou do roka. Starat se o "sirotky" z Asie je ale "na furt", víte? A při zhova*ilé politice slučování rodin si budeme do země pašovat ukázkového trojského koně. Ponesete za ně zodpovědnost? A pokud ano, jak si ji představujete? Zkuste taky někdy myslet, než začnete psát.

42 2
možnosti
JB

Nedávno jsem slyšela některého z našich zpravodajů, bohužel, už si nevzpomenu, z které země. Co si však určitě pamatuji, byl jeho popis slučování rodin. Říkal totiž, že ani v nejbujnějších představách z našich končin si nedokážeme představit, co je to " rodina" v končinách, odkud přicházejí migranti. Není vůbec ojedinělé, že taková rodina má 500 i více členů, kteří pochopitelně očekávají, že budou po etablování jednoho, či dvou příslušníků, " sloučeni".

6 0
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik