Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Palko. Vsechno co ma spatnou organizaci neprezije. Zname mysleni ekonoma bez znalosti technologa.

Ekonom dava smer a technolog se stara, aby organizace mela stabilitu a byla progresivni.

1 0
možnosti
MP

Souhlas. Tedy -patrně je u nás mnoho ekonomů, ale málo technologů.

0 0
možnosti
Foto

Že nejste ekonom jste psát nemusel, je to znát z pasáže o 350 tis. Kč, které zřejmě zaměňujete s porodným, jak naznačuje zmínka o USA.

Jinak bych souhlasil, vládnout si neumíme, protože moc chutná a korumpuje. S tím souvisí i spacáky, které mají působit na voliče, to ostatní taktéž, aby nalákali voliče.

Stále platí ono dnes již v podstatě klišé o demokracii jako nejhorším způsobu vládnutí.

1 0
možnosti
JL

Pane Machacku musim do vas rypnout. Dokazete nam vysvetlit zaklady demokracie a proc ji nazyvate nejhorsim zpusobem vladnuti????

1 0
možnosti
Foto

Žádná ,,tlupa" ̈si sama o sobě vládnout nedokáže

1 0
možnosti
Foto

viz. ,,divide et impera"

1 0
možnosti
Foto

Jsou chvíle, kdy na mne současné vládnutí dělá dojem prodaného utkání, jehož cílem je zklamat do té míry, aby se mohli posíleni vrátit ti odpočatí a vládnout ještě banánověji než dříve a bez obav z konkurence. Byl by to způsob, jak v lidech uspat naděje na pozitivní změnu.

2 0
možnosti
JV

J28o93s47e32f 58V16o84g51l

10. 9. 2023 8:40

Máte pravdu ale tak jednoduché to není. Za prvé rozdělme politiku a ekonomiku. "Politickou ekonomii" jsme snad již opustili, nebo ne?

Politika: zrušme čl.5 Ústavy o volné soutěži politických stran, který nahrazoval "vedoucí úlohu KSČ", nechvalně známý pod č.5.

Změňme způsob volby do sněmovny, každý poslanec je zástupcem lidu, voličů, není poslušným poskokem politické strany. Každý sám za sebe, ne stranické kandidátky!

Ekonomika: Vláda je výkonný orgán, předkládá návrhy zákonů a řídí správu země. Ekonomika podniků, především soukromých je věcí podnikatelů. Začněme to rozlišovat, už žádný ekonom do čela státu, natož pak populista!.

1 1
možnosti
JL

Pane Vogle. Ten vas treti odstavecje je jen vase sneni. Zmena na primou demokracii je pro CR neuskutecnitelna. Prece si politici nenechaji predelat system, ktery jim dava penize a moc po cele ctyri roky. Zeptejte se pana Babise, kolik nahralal jeho podnik za ty ctyri roky. Pamatujete ty zluta pole po cele republice?? Tam bylo tech korunek spousta.

0 0
možnosti
ZK

Máte pravdu, pane Pálko. Náš moudrý pan prezident na riziko ruských občanů už upozornil. Je třeba je monitorovat, studenty nevyjímaje a nedovolit vznik páté Putinovské kolony. Boj ale nekončí. Babišova pátá kolona složená z nemyslících, bude taky velký problém. Ve vládě, co jméno, to srdcař, to se zvládne.

2 2
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik