Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P71e94t11r 12L98o13r58e67n47c

15. 7. 2023 21:33

Ano, náš osmašedesátý byl dlouhodobě a v cizině připravován...

Ano, jenže:

Bylo to iniciované ze SSSR a mělo to ukončit vládu Antonína Novotného, jenž byl sice stalinista, ale pro rusy taky nepříjemně trochu český nacionalista, který neustále odmítal jejich žádosti o trvalý pobyt Sovětské armády v Československu a neuspokojivě spolupracoval na projektu jejich tří skladů jaderných hlavic u nás (Javor).

Za politického a mediálního nástupce Novotného rusové vybrali charismatického a měkkého kývala předtím dlouhodobě žijícího v SSSR, Alexandra Dubčeka a silově to měl spolu s ním jistit opětovně zaktivovaný spolupracovník KGB, který už jednou zneutralizoval čsl. armádu v únoru 48, Ludvík Svoboda.

Akci "škatulata hejbejte se" začali řídit Sověti před Vánoci 67, naplno ji rozjeli v lednu 68 a dokončili v dubnu, načež jim počínaje květnem 68 začala přerůstat přes hlavu, kdy byli zaskočeni vzedmutím dalších neplánovaných aktivit českých lidí (rušení cenzury, zakládání nezávislých spolků a hnutí, manifest 2000 slov, ekonomická reforma)

Ihned aktivovali plán B a C (neodchod Sovětské armády z ČSSR po společném cvičení vojsk Varšavské smlouvy), pak pod velkým mediálním tlakem její nepatrný přesun hned za čs hranice do Polska, Německa a Maďarska a nakonec brilantní logistická operace Dunaj z noci 20.-21. srpna, jenž byla s chirurgickou přesností naplánována dlouho dopředu.

Ano, z ciziny.

2 0
možnosti
MC

To je idiot a lidská zrůda tento plukovník. Bylo mi tehdy 16.let a tento plukovník je jistě soudruh, jako poleno. Měl by si pořádně vypláchnout svou drzou hubu.

3 0
možnosti
MP

Pan podpl.je jeden ze zatvrzelých produktů bývalého režimu.Otevřte si odkaz pod článkem.Budete překvapen kolik lidí ho obdivuje.

0 0
možnosti
Foto

Pan podplukovník bude jeden z těch lidí, kteří jsou rodilí otroci a bojí se svobody. Ochotně strkají hlavu do chomoutu a brojí proti těm, co se z něho snaží vyvléknout. Nemají ani vlastní vůli ani vlastní myšlení, jen papouškují co jim pán říká. Je nutné na ně upozorňovat, jsou nebezpeční.

Vašek

5 0
možnosti
MP

Díky za přečtení a názor.

2 0
možnosti
MP

Díky za informaci.To jsem nevěděl.

0 0
možnosti
Foto

Dezolace ČR pokračuje...

2 0
možnosti
MP

Lidský mozek a lidské myšlené je nevyzpytatelné...

0 0
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik