Diskuse

Green Deal ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Inu, ono stačí, když si pochybovači vážnosti situace prostudují některé informace z vědeckého světa.Zdůrazňuji vědeckého.To znamená přesná a zdůvodněná fakta, která získali odborníci v těchto věcech. Fyzici, chemici, biologové , zemědělci, geologové, klimatologové, matematici a pod.

Třeba:https//.http://www.ipcc.ch/assessment-report/ar6, nebo World Wildlife Fund, nebo http://www.iea.org.nebo http://www.drawdown.org. nebo-https://www.ipcc.ch/sr15/chapter/chapter-2/ a další.

A pokud jsou pochybovači vážnosti situace novináři, ať se věnují nadále novinařině a ekonomové rozumné ekonomii a ekonomice.

0 0
možnosti
MS

Autor se přiřazuje ke klimatickým hysterikům, kteří opakují lži klimaticko-průmyslové komplexu: pravdiví vědci přiznávají, že vůbec nevíme, zda a do jaké míry může člověk za změnu klimatu. Podíl CO2 v atmosféře činí 0,04 % a zatím se rovněž neví, jaká je interakce mezi množství skleníkových plynů a oteplováním. To, že se máme chovat k planetě daleko lépe, je jasné. Ale péče o životní prostředí je naprosto prioritně záležitostí majetkově zajištěných a vzdělaných lidí. Když pošleme uspěchanou a ideologicky zatíženou dekarbonizační politikou stovky milionů lidí do energetické a tím všeobecné chudoby, tím se péče o životní prostředí nakonec zhorší. Ale nejtvrdší ideologové zelené tranzice chtějí skutečně absolutní zchudnutí lidí, aby dle Jevonsova parodoxu se úspory ve spotřebě energie neproměnily ve spotřebu jiných statků (viz Great Reset či závěry Schwabova WEF). A to je ztělesněné čiré zlo po vzoru Rudých (dnes Zelených) Khmerů.

4 1
možnosti
ZZ

Také mám ten pocit !

0 0
možnosti
Foto

Počasí se mění a měnit se bude a člověk s tím nic neudělá. Zda změna počasí souvisí s člověkem se neví. Klimatu ani vědci nerozumí. Řím zažil změnu klimatu. Egypt byl obilnicí Říma a ještě za éry Říma se do Egypta obilí dováželo. Na svazích Alp se pěstovaly olivy a ještě za dob Říma začal Alpy pokrývat ledovec. Polovina Ameriky byla pod ledovcem a ten roztál. Británie byla součastí pevniny a dnes je to ostrov. NASA analyzovala výšku ledového pokrytí měřenou radarovými satelity. Podle jejích závěrů přibylo v Antarktidě mezi léty 1992 a 2001 v průměru 112 miliard tun ledu každý rok. Čistý přírůstek ledu poté zpomalil na 82 miliard tun ročně mezi léty 2003 a 2008.Podle vedoucího týmu autorů studie je dobrou zprávou, že Antarktida nepřispívá ke zvýšení hladiny moří, ale právě naopak hladinu moří snižuje.

Na základě studie NASA a po analýze dalších dat byl text zprávy mezivládního panelu pro změny klimatu upraven do stávající podoby z roku 2021: „Neexistuje žádný významný trend ve velikosti mořské plochy pokryté ledem v Antarktidě".

4 1
možnosti
ZZ

Tak kdo má pravdu ?

EU, nebo USA ?

0 0
možnosti
AK

Nemít inflaci 15% je snadné.

Stačí přestat nakupovat námi vyrobenou elektřinu přes lipskou burzu a odstoupit od systému emisních povolenek.

1 0
možnosti
ZZ

Náš ČEZ trošku šidí nás i naši vládu a s tím o co okrade tuzemské odběratele, posiluje vlastní zisky, z nichž 30 % odvede zahraničním minoritním akcionářům.

95 % energie prodává bez burzy distributorům - ovšem za ceny, které kopírují maximální ceny této burzy, která je určena na obchodování s přebytky energie.

2 0
možnosti
Foto

Otázka na omezení inflace má jednoduchou odpověď: netisknout nové peníze na financování a vynucování nesmyslů, které zhoršují efektivitu průmyslu a zemědělství.

Co se týče přemnožení lidského druhu, tam existují dvě řešení: vyvražďování a blahobyt. Obojí způsobí snížení populace. Humánní je evidentně druhé to řešení.

0 0
možnosti
JZ

Globální blahobyt je nesmyslná představa. Největší počet lidských bytostí bude vždy žít přesně na tom nejnižším příjmu, který jim ještě dovolí přežít a rozmnožit se. Díky rozmachu lékařské vědy se tento nejnižší možný příjem neustále snižuje, a následkem je automatický ponor lidstva do stále horší a početnější bídy. Postupem času se budou po všech kontinentech plazit dementní, zfetované, a bezmocné multimiliardy lidí jak klubka červů, kterým budou obludné industriální komplexy dodávat do těl přesně odměřené kapky, na kterých budou tito červi ještě schopni života.

1 0
možnosti
KH

J D-M okolo roku 1800: „Treba zachovať lesy potomstvu, lebo oni sú predpokladom udržania života na Zemi“

1 0
možnosti
Foto

Dnes je na území ČR zhruba o polovinu větší rozloha lesů, než byla v době, kdy to pan Matejovce psal.

3 0
možnosti
FL

Oteplení o 4°C na začátku příštího století odpovídá nejhoršímu možnému scénáři. Nejmírnější možnost je oteplení o 1,5°C. Pokud jde o ty ekonomy, výhrady jsou kvůli tomu, že EU chce být v greendealu nejagresivnější. Ostatní země s ním hodlají začít (možná - nevíme jestli Trump zase nevyhraje) za 10 let, aktuálně Čína otevírá nové uhelné elektrárny rychleji, než je EU stíhá zavírat. Přitom Evropa emituje asi jenom 15% CO2. Proti snahám o CO2 neutralitu jde nejvíc přibývání obyvatel na planetě - s tím tady nic nenaděláme. Takže se oteplování stejně nezastaví, ale pro Evropu to nepředstavuje větší problém, než zrujnovaná ekonomika greendealem

4 0
možnosti
MP

Globální oteplování je způsobeno skleníkovým efektem, nárůstem CO2 v atmosféře a snížením O2.V roce 1937 bylo v atm. na milion molekul vzduchu 280 molekul CO2 a to se drželo 800 000 let.V roce 2020 je to podle vrtů EPICA v ledu v Arktidě 415 molekul CO2 na milion molekul vzduchu.

0 0
možnosti
ZH

Určitě mohu souhlasit s tím, že lidstvo drancuje planetu. Dle mého názoru jsme přemnožení a to má nutně své následky. Na druhou stranu žijeme v době opakujících se dob ledových, přičemž z hlediska cyklu žijeme na konci doby meziledové. Dobám ledovým se "daří" v situaci, kdy je málo uhlíku v oběhu. Lze tedy považovat za možné, že jsme navrácením většího objemu uhlíku do oběhu mohli zvrátit podmínky pro vznik další doby ledové. Takže bych se až tak za hlavu nevěšel.

4 1
možnosti
MP

Podle výpočtů-možná domněnek, má dojít k populačnímu zlomu v době kdy bude mít lidstvo 10-11 miliard obyvatel. I v dnešní době se snižuje počet obyvatel Ruska, Číny, Japonska. Zda-li ale oteplování dokážeme skutečně zastavit je velká otázka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,76
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik