Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nápis sedne. Však se také postižení ozvali. :-P

2 1
možnosti
Foto

Počítáte se , doufám, mez ně... Rv

1 1
možnosti
Foto

J77a35k88u34b 95R61o12t32h

4. 11. 2019 10:54

Pane autore, je jen váš problém, když si myslíte, že je nápis o vás. Já jsem přesvědčen, neb detailně znám mou rodinu, že o mne a mých blízkých to není. :-/

2 0
možnosti

Díky za připomenutí "mého problému"

0 0
možnosti

J18a56k90u50b 82Š56o83l81c

4. 11. 2019 8:51

Pokud jsou jejich rodiče slušní lidé, tak jim dají pár facek. Každý si píše svoji vizitku sám, já bych do takové kavárny nešel.

3 0
možnosti
Foto

Však by Vás nejspíš vyvedli. ;-D

0 0
možnosti

Nezapomínejte, že značná část našeho "pyšného" národa taková je. Taková je realita a je marné před ní zavírat oči.

4 0
možnosti

Účelem nápisu bylo zřejmě znepokojit ty, kteří vědí, že mají určitou minulost, která by měla zůstat nezveřejněna. Pro ty ostatní je to pouze nápis.

5 1
možnosti

Třeba mluví členové skupiny sami o sobě. Neznám je, je možné, že jejich předci pracovali pro gestapo či Stb. Ale zrovna chlubit se tím, že mají předky zločince a vlastizradce, no nevím.....

3 0
možnosti
Foto

Je to poměrně chytře napsané a je tu splněný účel. Zvedlo to ze židle. Jeden ze znaků umění. První osoba jsem Já, na to nemůžete, prostě nemůžete...Já. A je jen na Tobě - Vás, jak a jestli to přejděš a jdeš dál, nebo jak se cítíš: jsi si fakt jistý, že jsme všichni tenkrát udělali proti holokaustu dost? Miloš Kopecký by mohl o své vlastní rodině vyprávět; kolik z nás mělo ucho u rádia při procesech padesátek? A kolik lidí udalo za války někoho ze vsi...píšu tak, že snad negeneralizuju, ale být těch lidí dost, víc nebo všichni, asi se tu o mnoha pro národ tragických dějinných událostech vůbec nebavíme, že? Podotýkám, že k jakémukoliv hrdinskému činu kohokoliv za obou totalit mám skutečný a hluboký respekt...Nedávno jsem zmiňovala Karla Pecku, jak se zračí česká nátura v Švejkovi, co jde na všechno vychytrale. Což tak nějak bylo...Vychytrale jsme mnozí posílali děti radši do pionýra a v hospodě si ze soudruhů dělali srdnatě srandu.

Už třicet čtyřicet let umění jede v lajně konceptualismu... i tohle je umění. A i tohle je jedna z cest a náplně pojmu umělecký počin. Před 110 lety vystavil Marcel Duchampe pisoár a sušák na lahve: toto je umění.

Nápis ale - myslím si, není ani tak voláním zpátky, jako voláním dopředu. Varovným a záměrně tvrdým voláním dopředu, že některý chyby se fakt nedělaj dvakrát.

5 3
možnosti
Foto

Každý si může při čtení toho nápisu naopak hrdě sám pro sebe říci. "Nejsem český srab atd."

0 0
možnosti

Vždyť mají pravdu. Kam zmizeli ti, kteří podepisovali petice za popravu Horákové, kam zmizeli ti, co byli členy Lidových milicí? Kam zmizeli všichni ti, co byli členy KSČ? Kam zmizeli ti, kteří při okupaci aktivně pomáhali gestapu a jiným složkám? Kam zmizeli všichni domovní důvěrníci, kteří donášeli? Kam zmizela baby, co byly členkami interupčních komisi, které rozhodovaly o dalších životech? Nezmizeli. Pravda, někteří nežijí, ale zbytek je mezi vámi, staršími.

13 1
možnosti

Ty báby z interupčních komisí bych jako příklad vynechal. Seznamte se prosím s postupy interupčních komisí v demokratických státech dnešního typu, např. v Polsku či v Irsku, ale určitě i jinde....

0 0
možnosti

Umělecký mi to nepřipadá, ale jinak mě to nebere. Do něčeho chtěli šťouchnout a asi jim nešlo o to, aby sbírali lajky

2 0
možnosti
Foto

Potřebovali by dostat na holou... Rv

0 0
možnosti

Je to správne si pripomenúť, že medzi nami boli aj sraby.

Ten nápis platí pre takmer všetky národy Európy.

Som francúzsky srab...

Som slovenský srab...

Som taliansky srab...

Som ukrajinský srab...

Som lotyšský srab..............................................

Chvalabohu v každom národe sa nájdu aj občania s pevnou morálkou, ale bohužiaľ aj sraby.

2 0
možnosti

L23u39k40a45s 72F62i71k58r

3. 11. 2019 23:19

U Slovaku bych navic vzpomnel placeni za likvidaci vlastnich obcanu - to nikdo jiny nedelal.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS