Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Veselé povídání. R^

Možná škoda, že přišlo pražské jaro, které tak špatně dopadlo a bylo následováno okupací Československa a "normalizací". Na rozdíl od naivy a uvědomělého komunisty RSDr. Alexandra Dubčeka byl Novotný sice také komunista (morálně zkažený), ale také realista, který se pohyboval v rámci tehdy možného. Pod Novotným by asi k okupaci nedošlo. Jsem si vědom toho, že tento můj názor je velmi diskutabilní. Tak se předem omlouvám těm, kterým se nelíbí.

1 1
možnosti
VB

Také se mu přezdívalo Uruguayec pro jeho svérázný postoj.

0 0
možnosti
Foto

Jéééé - Krásný Tony, to mě zaujalo, v životě jsem to neslyšela. Je to fakt pravda?

A co se "soušek" týče - tak jsme učitelkám říkali všichni. Od těch 60. let. Prostě zkratka pro děti od soudružky učitelky. Zhusta přímo "souško ouško". Něco jako dnešní "úča" ...:-) (Nechtějte vědět, jak učňové říkají pí učitelce!)

1 1
možnosti
MB

Antonín Josef, (pokřtěn), Novotný - I zajímavý člověk. Vrcholné vzdělání = Strojní zámečník. Odsud, ostych před vzdělanci - pak texty psané foneticky + ty zkomoleniny. Přítel kukuřičného Nikity - sranda, kdy jej vystřídal Brežněv a on mu do telefonu nadával, kde je jeho přítel ! Nejpodstatnějším počinem bylo uvedení Ústavy z r. 1960. Doslova Mega předěl - Přechod, od parlamentarismu k jednotě státní moci! Ukončeno období lidové demokracie ! Provolání = Socialismus v naší vlasti zvítězil ! (Hlava první = Společenské zřízení, mj. zavedena vedoucí úlohu KSČ). Klasika, soušky - Masa a mléka bude dost - bytová otázka vyřešena a ještě tato generace bude žít v komunismu. Převzato od kukuřičného kolegy . Dobový slogan - Antonín Novotný - Ke všemu ochotný ! ... :-)

1 1
možnosti
Foto

Škutina nenapsal článek, že prezident je vůl, jen to kdesi řekl. A šel sedět, ovšem poslední akt v Novotného prezidentské funkci byl, že mu dal milost. Škutina pak následně napsal knihu Prezidentův vězeň. A autor si skutečně plete hrad Orlík s rekreačním zařízením, jak správně poznamenal Jirka. Ovšem jsme tady na blogu, tak nemůžeme očekávat nějakou faktickou přesnost. A za časů prezidenta Novotného se poprvé stal Zlatým slavíkem Božský Kája, což přetrvává dodnes.

2 0
možnosti
Foto

Jasně, nepíšeme dizertační práce. Já jen, že jsem o tom rekreačním zařízení něco četl.

Jméno Provod mě navedlo mimo jiné na toto:

"Do vystrkovského areálu se před rokem 1989 sjížděli komunističtí prominenti, po revoluci tu měl pronajaté apartmány například uprchlík Radovan Krejčíř. Podle policie je Vystrkov dokonce místo, kde únosci vydírali podnikatele Jakuba Konečného. Pokyn k tomu dal podle kriminalistů právě Krejčíř."

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pitruv-komplic-jsem-chudy-zivim-se-jako-provozni/r~i:article:665722/?redirected=1532383059

0 0
možnosti

I49v18o 98Ž19á77č63e78k

23. 7. 2018 23:08

Četl jsem o něm, že když jednou chtěl z prvomájové tribuny říci bez papíru něco lidského, tak prohlásil: "Maso bude, soudružky!" Tehdy totiž zrovna byl v obchodech nedostatek masa.

1 0
možnosti
LB

"Maso bude v brzku, soudružky." A lidé se pak ptali, kde to Brzko je.

1 0
možnosti
SS

"Prezil" v koncentraku tak, ze nemcum delal kapa ... Rv

1 0
možnosti
Foto

To se říkalo i o Zápotockém. Ovšem fakt je, že Němci tehdy nebrali komunisty jako nejhorší nepřátele, v základní ideologii si totiž byli blízcí. Je to stejné jako za totáče, kdy třeba Kohout či Vaculík nebyli na rozdíl od jiných zavíráni. Byli totiž bráni jako soudruzi, co jen sešli ze správné cesty. A teď, kanaďane Šiško, dumejte...

1 2
možnosti
Foto

Jenom malá faktická připomínka. AN nejezdil na hrad Orlík, nýbrž na papalášské rekreační středisko na přehradě Orlík.

4 0
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik