Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Umíme si vládnout ?

Ne. Místo politiky nastoupilo hokynaření. Nemáme tradici demokracie, způsob myšlení který je k tomu nutný se budeme ještě hodně let učit. Magnu chartu  s myšlenkami lidského spravedlivého  jednání podle zákonů nemáme ještě pod kůží  

Protěžování osobních zájmů, představa o vlastní výjimečnosti, udržování klanu podporovatelů za všech okolností, lhaní, výmluvy, žádná empatie, představa o sobě jako o vyvoleném jedinci atd. A pak česká signifikantní vlastnost. Závist. Ten z druhého tábora měl dobrý nápad ? Zamítneme, shodíme to ze stolu, pošlapeme-on by získal plusové body, ne já .Mne je třeba obdivovat. To si všichni pamatujte.

Psychopaté vládnou.Jak říká Dr.Koukolík-úspěšní psychopaté jsou ve vládě, neúspěšní ve vězení.
Kam zařadit  exprezidenta Klause, exprezidenta Zemana, expremiéra Babiše ? Nu to je vaše věc... Myslím, že vůbec není náhodou, že všichni jsou a byli profesí ekonomové. A ze současných byť  nevládních mágů ?  Okamura je ještě přehrává... A pochopitelně mnoho dalších. Ale...nestávají se tyto vlastnosti, vlastnosti tak zvaných psychopatů, stále více obecnými vlastnostmi lidské populace ? A to populace především mužské .

Jednání současných vládních hybatelů naší politiky i politické opozice  je směšné. Ale patrně jejich oslnění vlastní nepostradatelnosti je tak pevné , umanuté a nevyvratitelné, že oni sami si tu směšnost, tu divadelní derniéru mizerných herců neuvědomují. Co řící na šestihodinový projev Babišův, na sedmihodinový projev Okamurův i na projevy ostatní, kratší jenom o pár chvil, které nic neřeší,  nemohou řešit.

K smíchu je, když v televizi vidíme jak se k několika hodinovému spánku kdesi ve svém kamrlíku ukládá paní Schillerová, Havlíček, balí se do spacích pytlů, aby si zase další den vyslechli totální nesmysly a sami podobné nesmysly zpitomělým poslancům  také pověděli. Proboha-ta dřina ! A obětování se jedině správným myšlenkám a lidem. Vždyť přece my chceme pro lidi to nejlepší, což to nechápete? !

Máme 108 hlasů, jsme ve většině, opozice nemá šanci, usmívá se Fiala a ostatní vládní poslanci. K čemu jsou potom všechny projevy ? Je nepsaným zákonem, že poslanci vládní strany hlasují tak jak jim jejich mocní kážou a nesmí je ani napadnout aby hlasovali jinak. Stejně tak poslanci opozice. A jdou tak proti článku ústavy, že by všichni poslanci měli hlasovat podle svého nejlepšího svědomí. Je možné, aby mělo všech 108 vládních poslanců na závažné věci zcela shodný názor ?

Potom ovšem jakékoliv spaní-nespaní, agresivní dlouhodobé projevy jednotlivců, kritika jakýchkoliv vládních návrhů je zcela zbytečná. Mohou se domluvit dopředu vyprázdnit sněmovnu a nedělat ze sebe a z nás pitomce. Tito lidé-poslanci, místo aby se snažili o to , aby se věci hnuly ku předu, zůstávají pouze u nadávek, agresivních útoků a kritiky kohokoliv z opačného tábora. Nejde jim o věc, jde jim pouze  o sebe a o své místě na slunci. Jedna stran řekne plus A, druhá okamžitě minus A. Obě strany jenom kecají , že jsou odpovědní svým voličům atd.

Současná pětikoalice si ale také patrně neuvědomuje, že svým postupem v celé řadě otázek nahrává k nespokojenosti značné části obyvatelstva tak, že pokud bude ještě pár dalších měsíců hrát podobně neslaně nemastně jako doposud, koleduje si o vítězství ve volbách Babiše a ANO.A znovu se díky neschopnosti současné vlády dostane k rozhodování ve státě tolikrát zprofanovaný Babiš i s jeho lhaním a oddanou kamarilou.

Politickému přetahování, zdůvodňování politických a ekonomických kroků, lidé  nerozumějí. Ani nemohou rozumět. Neznají souvislosti, neznají zákulisní jednání, jsou jim předkládány polopravdy a nepravdy. Poslouchali jste v rozhlase někdy pořad "Pro a proti" ? Před několika lety se dr.Grygar dohadoval s nějakým umanutým kmánem, který tvrdil, že země je placatá a ne kulatá....jedna jediná sice směšná  věc, která ale byla v tomto pořadu, alespoň většině snad jasná.

Na štěstí nejsem ekonom, ale vysvětlení-nevysvětlení o zrušení EET, jako jeden z prvních kroků současné vlády, mě připadá nesmyslné a hloupé. Okamžitě se najdou tisíce podnikatelů, kteří budou falšovat svoje příjmy, dávat je na nejnižší možnou hodnotu, aby až půjdou do důchodu začali skuhrat-"jak to, že mám tak malou penzi "? Přídavek našim maminkám na každé dítě 350 000 kč na tři roky -Romky mají v průměru děti čtyři, no tedy děkuji pěkně:- děláme to jako jediná země na světě. Američané -ekonomicky nejsilnější stát světa, neplatí na narozené děti ani dolar. Vláda tam  řekne:  "Dítě ? To je váš problém." Mateřská dovolená je v USA dva měsíce a neplacená. Platba přídavků na dítě. Stát bude po čtyři roky hradit přídavky na dítě těm darebákům , obvykle mužům, kteří neplatí a kašlou na to. Místo aby jim sebrali auta, řidičáky, chaty, domy.

Za úvahu na zlepšení našeho rozmláceného rozpočtu by stálo i platba za vysokoškolské sudium.25 000 kč se platí za rok studia v Nizozemí na příklad. V Anglii mnohem více. Jaká částka by přišla do našeho státního rozpočtu, když máme 300 000 vysokoškoláků  si spočítejte sami. Mnozí dokončí studia u nás a frknou do zahraničí, alespoň ti by nějakou částku platit měli. A stejně tak nyní v době rusko-ukrajinské války by měli ruští studenti a těch je u nás kolem 8000 , platit školné , i když studují v českém jazyce a v tom případě školné platit nemusí. Nelze se chovat gentlemansky k agresorovi.

Autor: Michael Pálka | sobota 9.9.2023 21:14 | karma článku: 17,49 | přečteno: 463x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 624x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik