Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ještě ke kauze Vrbětice...

Nechám zatím Hamáčka stranou i s jeho cestou-necetou do Ruska.Patrně se toužil podívat na věže Kremlu, stejně jako se dva pracanti z GRU, Baširov a Petrov toužili podívat do Velké Británie ne na Skripala, ale na báně v Salisbury.

Tak to prohlásili  při hodně komickém výstupu v ruské televizi. Tito pánové hráli svoji roli nevinných značně mizerně. 

17.dubna vystoupil pan Hamáček společně s panem  Babišem v televizi a prohlásili, že na základě jednoznačných důkazů  od BIS existuje  důvodné podezření ze zapojení ruských výzvědných služeb do výbuchu vojenského skladu ve Vrběticích v roce 2014.Nahlásili to prezidentovi  a  prezident Zeman vyjádřil absolutní podporu s  následným jednáním. To znamenalo s rozhodnutím  vyhostit 18 ruských diplomatů.

"Jsme v podobné situaci jako Velká Británie v kauze Skripal", prohlásil  Hamáček. Tímto vyjádřením lze mít zato, že souhlasí s postupem   Velké Británie,  a je přesvědčen o vině Baširova a Petrova,  alias Čepigy a Miškina  jak v kauze Skripal, tak v kauze Vrbětice .Toto Hamáčkovo vyjádření je bezpochyby na základě důkladného a jednoznačného výsledku šetření naší BIS. 

Z logiky věci důvod existuje. .Rusové by mohli mít důvodný zájem  na zneškodnění výbušnin a vojenského materiálu, když ten, tedy údajně, šel přes bulharského obchodníka na Ukrajinu, se kterou bylo Rusko v  té době de facto ve válečném stavu.

Důkazy, které byly předloženy oběma naším politikům a prezidentu  Zemanovi, byly tedy natolik věrohodné, že  prezident Zeman souhlasil  s vyhoštěním ruských diplomatů. Jinak by k tomu kroku nedošlo. A jak známo pan prezident se nemýlí. Nikdy. Je  nemyslitelné, aby se mýlil právě teď. Za týden ovšem, až se na to řádně vyspal, s pokerovým obličejem hodil zpátečku, jal se rozmělňovat dané údaje a přicházet na věci nepoznané, o kterých naše BIS za sedm let vyšetřování neměla ponětí.  Týden jistě intenzivní práce a bystrozraku  pana prezidenta. vneslo do případu řadu otazníků, na které naše BIS  s údivem čuměla. Krok pana prezidenta se dal ovšem čekat.

Ostatní fakta a polofakta, jsou bramboračka. Zda-li pan Hamáček chtěl jet do Moskvy získat něco za něco, /milion vakcín Sputnik, setkání Bidena a Putina v Praze/, výměnou za naše držení  huby  ? Nevíme.

Pokud by Rusové souhlasili s touto kamufláží navrženou Hamáčkem, přiznali by svoji vinu. To by nikdy neudělali a svědčilo by to také o velké naivnosti našeho ministra, pokud by to byl jeho záměr. Česká republika, podobně jako Velká Británie vydala zatykač na oba Rusy . TI si žijí  spokojeně v Rusku s medailemi od pana Putina v šufleti. Za co asi ? Jako snad jediný přínosný efekt by byla platba 10 000 000 korun v případě výhry žaloby pana Hamáčka na investigativního novináře pana Kroupu, který , zdá se, poodkryl něco co neměl.  Peníz by  připadl nebohým sirotám, jak uvedl pan Hamáček.

A bramboračka dále bramborovatí.

Zapojení bulharského obchodníka se zbraněmi do tohoto případu, jeho přiotrávení, jistě ne mátovým čajem, zapojení  někoho z pracovníků firmy Imex  ve Vrběticích do celé věci,  výbuch, který měl být v místě A a nikoliv v místě B, ale vyšlo to naopak, až po souboj našich politiků téměř na facky  v patře  naší politiky téměř nejvyšším, -vyhození  nepohodlného ministra zahraničí Petříčka a vyhození  Hamáčkova přítele pana Netolického   který se jal příliš mluviti. Za oběma případy stojí situací tísněný ministr Hamáček. Následná demise nejvyššího státního zástupce pana Zemana, připomíná tak zvaný efekt motýlích křídel-šťouchnutí prstíčkem pana presidenta do paní ministryně spravedlnosti, aby konala a ona konala a pan nejvyšší státní zástupce tlak neustál.

Marginální ale není smrt dvou mužů zahynuvších při výbuchu ve Vrběticích.Otázkou je, kdo byl vinen jejich smrtí a proč se to stalo. Už proto by mělo vyšetřování případu Vrbětice být vedeno s maximální odpovědností.
 Důležité je, že Rusové budou vyloučeni z dostavby jaderné elektrárny. Doufám jenom, že nenastane nějaký další efekt motýlích křídel - šťouchnutí ukazováčkem  z míst nejvyšších. A toto rozhodnutí  se nezmění.

Autor: Michael Pálka | pondělí 17.5.2021 17:06 | karma článku: 16,72 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 624x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik