Kauza Roman Janoušek a ti druzí......

2. 06. 2020 11:11:10
Nemohu jinak, než říci, že Judr Roman Janoušek alias Mazánek či Kolibřík, jak je známý v pražské galerce, je pořádně vykutálený chlapík dokonale proplouvající kalnými vodami a propletenci vztahů do nejvyšších pater naší politiky.

A jeden z mála lidí, který může děkovat nechytatelnému koronaviru. Nebýt koronaviru patrně by nastoupil zasloužený karcer a dokončil tak trest v celkové délce 4,5 roku .Soud uznal námitku jeho obhájců, že by se mohl ve vězení nakazit tím elgantním nepolapitelným virem s fatálními následky.Výborný nápad.Doufám, že to využijí i další chudáci, kteří mají nastoupit do tepláků a do prostředí kde o ně bude pravidelně s láskou pečováno.

23.3.2012 prepitý Judr Roman Janoušek s 2,2 promile alkoholu v krvi, /podle znalců nejméně 9 malých lomcováků tvrdého alkoholu/, za sražení a 2 x přejetí ženy, které způsobil těžká zranění a po tahanicích a námitkách, 18.11. 2014 nastoupil trest.Štěstí se na Romana Janouška zase začalo usmívat, když soudní znalec Doleček prohlásil, /proč asi/, že obžalovaný Judr Janoušek paní nemohl vidět, ta že byla sražena zrcátkem páně Janouškova vozu.Nicméně rezultát soudního znalce Dolečka byl shledán nepravdivý a účelový, smeten ze stolu a soudní znalec Doleček poslán "out" s tříletou podmínkou.Judr Janoušek pak díky umu svých jistě vynikajícně placených právníků, trávil ve vězení střídavě vždy několik měsíců, pak dočasně propouštěn, aby nabyl ztracené zdraví jízdami na byciklu po vlastech českých a oplachováním nožiček v pražských bazénech. Ke dni 30. dubna 2020 si tak Judr Janoušek odseděl teprve 16 měsíců ze svého trestu.

Nicméně vlastní karéra Judr Janouška je skutečně obdivuhodná a více než skvělá.Původním zaměstnáním číšník, se v průběhu let přeškolil na lobbistu, podnikatele, studenta práv, která dokončil při svém velkém pracovním vypětí až v roce 2003, ve svých třicetipěti letech.
Diplomová práce sice nebyla v archivu nalezena, nicméně věřme že poctivě studoval jako Judr Gross....

Dokonale společensky čisté , pravdivé a bezelstné ovzduší v Praze mu dovolilo se seznámit Mr. Mudr.Bémem, smýkal přes něho pražským magistrátem a kauzou Opencard, za nezištné služby mu na jeho účtech pravidelně přistávaly peníze, Ivo Rittigem, o tom pánovi jistě netřeba mluviti, Judr Grygárkem, náměstkem pro trestní činnost pražského vrchního zastupitelství, který zůstaval hluchý k žádosti Švýcarů o prošetření Janouškova účtu na kterém podivnými transakcemi přistálo kolem 2.3 miliardy korun.

"V tomto případě probíhaly neuvěřitelné finanční toky.Původ peněz nebyl nikdy zjištěn, neboť české státní zastupitelství nepomohlo."uvedl Patrik Lamon ředitel odboru terorizmu a organizovaného zločinu spolkového zastupitelství švýcarské federace.

O Judr Grygárkovi Judr Marie Benešová ministryně spravedlnosti řekla, že patří k justiční mafii..."Kolik jsi dával tomu Grygárkovi"řekl v telefoním hovoru lobbysta Rittig, svému advokátovi Davidu Michálkovi, "já jsem mu dával bůra"..../dle tisku myšleno 5 milionů/.

Judr Janouškovi se také připisují neoprávněné úhrady od pojišťovny za laboratorní vyšetření ve výši 284 milionů Kč. v současné době stále šetřené kause Chambon.
Vazby Judr Janouška na celou řadu pražských politiků, prosazování vlivu na klíčových postech, které usiloval obsadit svými prověřenými lidmi, jistě nejnom on, ovlivňování rozhodnutí pražského magistrátu a pod., má nitky až ke kauze "kabelky" paní Nagyové-Nečasové, jako k jakémusi centru dění. Kdy dary paní Nagyové, byť v celkové výši asi 10 milionů korun, byly jenom zástupnou věcí.Ve skutečnosti se jednalo o vliv na klientilistické vazby a snahu "kmotrů" , jistě nejenom Judr Janouška, a vysoce postavených politiků, mít na místech policie, ministerstvu vnitra , spravedlnosti, i jiných pozicích takové lidi, kteří by chránili mafii před zjišťováním její trestné činnosti.Ne vše se podařilo, a ne vše se prokázalo.Časem , jak se dalo očekávat, a jak je v našich zeměpisných šířkách obvyklé, byl odstraněn hlavní aktér policie v prokazování činnosti této politické a ekonomické mafie plukovník Robert Šlachta a jeho tým byl rozbit.

Z hlediska čistě lidského nepřeji panu Judr Romanu Janouškovi vzhledem k možnému hematomu na mozku na který si stěžuje, /způsobené údajně úderem ráhna jeho jachty při síle větru 3 Beuforta/, nic fatálního v tomto směru.Nicméně, nechť vyšetřování pokračuje s nadějí , že spravedlnosti bude učiněno zadost.


Autor: Michael Pálka | úterý 2.6.2020 11:11 | karma článku: 33.80 | přečteno: 971x

Další články blogera

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma článku: 10.90 | Přečteno: 213 | Diskuse

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma článku: 12.01 | Přečteno: 351 | Diskuse

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 300 | Diskuse

Michael Pálka

Já člověk...

Ten člověk byl mladý a šel. Začínal mu jeho život a pokračoval jeho život. Byl to jeho život. Měl to být jeho život.

10.2.2024 v 14:01 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 195 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 162 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 200 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 606 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 316 Celková karma 12.50 Průměrná čtenost 949
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...