Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč být komunistou.

Odpověď je jednoduchá. Komunisté, alespoň ti zasloužilí, se dožívají metuzalémského věku.A kdo by nechtěl zemřít, když už to musí být,  v poklidu své vily, obklopen půvabnými sestřičkami, dívaje se na obraz generálního tajemníka. 

Vasil Bilak -jak se tradovalo, měl prý na rubní straně výučního listu, vyučil se krejčím. poznámku, "iba nohavičkár na saká nepúšťat"- dožil se 96 let, a z nohavičkára to dotáhl docela vysoko.  Peter Colotka dokončll svoji komunistickou pouť v 94 letech, žije Aloiz Lorenc šéf Stb mající 80 jar, "Lulu", Lubomír Štrougal 95 let, "kůl v plotě" Milouš Jakeš 97 let, několikrát vyznamenana soužka-jak říkal prezident Antonín Novotný , myšleno soudružka Marie Kabrhelová-švadlenka, bez které se neobešlo jediné zasedání komunistické vlády, 94 let.

Soudružka Semelová Marta, která rok 1968  a zabrání republiky prý spřátelenými armádami považuje neustále za internacionální pomoc a popravená Dr.Horáková se přiznala, tak vlastně co...  má sice zatím jenom let šedesát, ale má jistě dobře našlápnuto na dlouhověkost, nepochybuji, že v pětadevadesáti  bude mít plamenný projev  na 1. května, jak doufám ovšem k maximálně čtyřem posluchačům.

Nelze nevzpomenout na prokurátorku Brožovou-Polednovou, známou z procesu s Dr Horákovou, myslím jedinou odsouzenou   naším současným soudem, která zemřela v devadesáti třech letech, na obr vraha právníka Karla Vaše, kterého si vzal ďábel k sobě  až v jeho devadesáti sedmi letech  a který přivedl na šibenici kromě jiných i generála Píku a nechal zastřelit belgického občana, atd.Ďábel ho patrně ochránil také před dvěma atentáty.

Podobně jako Dr.Urválek, kterého ze starší generace nezná patrně jenom profesorka juris Válková.  Zloduch z politických procesů padesátých let,  kterého si jistě namáčejí v pekle z jedné kádě do druhé, i když tento taky člověk  ukončil svůj život snad dobrovolně v šedesáti devíti letech, nevěřím ale, že z výčitek svědomí.
Několik archů papíru by nestačilo na popis dalších komunistických, či nyní červenotřešničkových  Metuzalémů ...

Je třeba ale také dodat, že i  mezi významnými komunisty a komunistkami byli tací, kteří v průběhu let, dokázali revidovat své poněkud přepálené nadšení pro komunismus a některé své názory. Podepsali Chartu 77-Josefa Slánská, Dr.Gertruda Čakrtová-Sekaninová,  hlasovala proti vstupu cizích vojsk do Československa v roce 1968 a rovněž podepsala Chartu 1977, Marie Miková, zemřelá v 98 letech, která byla vyhnána Dr.Gustavem Husákem ze zasedání KSČ, slovy "sbal si věci a běž", když se postavila proti vstupu vojsk do Československa v roce 1968.Samozřejmě statečný Dr.František Kriegel...Byly to projevy odvahy v té době.

A důvod dlouhého věku řady našich komunistů ? V míře ne tak malé "pohoda, klídek, tabáček" za minulého režimu, vedoucí místa ve státním aparátě, vydřevená penězi , prémiemi a výhodami o kterých  se nestraníkům nesnilo, fungující TUZEX pro řadu věcí přivážených z tolik kritizovaného Západu, podpultové  banány a jiné ..."maso bude soudruzi", hláška  pro nekomunistický plebs a slib prezidenta Novotného, na prima nožky nailon punčošky pro soudružky, toaletní papír málem na stranickou legitimaci,  a konec konců SANOPZ, kde se vyvoleným dostávalo nevšední péče  v případě, že se přejedli banánů a pomerančů, atd...

Ale nejlepší a pravdivé nakonec.Byly potvrzeny studie provedené v USA, Švédsku, Belgii s vysoce průkaznou korelací více než 90%,  jak uvádí profesor Cyril Höschl, že vysoký věk je  přímo úměrný výši inteligence! Musíme tedy připustit, že jsme v době komunismu byli vedeni  a nechali se vést vysoce inteligentními jedinci "na saká nepúšťat" , "jako kůl v plotě" a autory i jiných skvostných hlášek.O inteligenci dalších pantátů a panímám na nižších postech stranické hierarchie, může starší generace vykládat mnohé.

 

Autor: Michael Pálka | úterý 18.2.2020 22:52 | karma článku: 23,28 | přečteno: 808x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

EU přísněji zakročí proti praní špinavých peněz, vzniká nový kontrolní úřad

24. dubna 2024  19:17

Europoslanci schválili přísnější pravidla boje proti praní špinavých peněz a proti financování...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,76
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik